אודות המכון

DJI 0004

מכון שמיר למחקר (לשעבר המכון לחקר הגולן) הוקם בשנת 1983 על ידי משרד המדע, המועצה האזורית גולן והמועצה המקומית קצרין בשיתוף עם אוניברסיטת חיפה. המכון הממוקם בקצרין פועל כמרכז מו"פ אזורי של משרד המדע הטכנולוגיה והחלל ובחסות אקדמית של או' חיפה. המכון מעסיק 21 חוקרים בדרגת Ph.D, 10 תלמידי מחקר לתוארים מתקדמים, 21 עוזרי מחקר, ארבעה עובדי מנהלה ותחזוקה וכן מאכלס את ארכיון הגולן בו מועסקים שלושה עובדים. מאז הקמתו, מתפקד המכון כעוגן אזורי למחקר בשטחה של רמת הגולן ועל רמת הגולן. הנושאים המרכזיים סביבם בוצע המחקר עד כה קשורים לחקלאות בעיקר המסורתית  (אזור פריפריאלי חקלאי), סביבה (אזור בראשיתי עם שמורות טבע רבות) וחינוך וחברה (אזור מרובה קהילות קטנות ומבודדות ומערכות חינוך מגוונות).

המכון שותף בארגון כנסים מדעיים, הוצאת פרסומים מדעיים של מחקרים על הגולן. בנוסף, חוקרי המכון יועצים בנושאי חינוך שונים במכללת אוהלו, מכללות באזור, ובבתי ספר. הם משמשים מנחים בעבודות לתואר מתקדם לתלמידים מהגולן באוניברסיטאות ולתלמידי מכללות. כמו כן מדריכים עבודות גמר בתיכון ובכך מאפשרים לתלמידים מצטיינים לזכות באותן הזדמנויות שיש לתלמידים הנמצאים בסמוך למוסדות השכלה ומחקר. המכון פועל גם לקליטת מדענים עולים ברמות שונות במכון. במכון מופעלת גם תוכנית ומודל לקליטת עולים המסייעים בתהליכי הקליטה בקצרין ובגולן. בנוסף, המכון יזם, הקים ומנהל את ארכיון הגולן המשמש לתיעוד ההתיישבות החדשה בגולן.

קרא עוד...

Please publish modules in offcanvas position.